Bonibonlu Kurabiye için Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı bonibon
Bonibonlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Geniş bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir mikser yardımıyla kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
- Çırpmaya devam ederken yumurtayı ve sıvı yağı ekleyin. Vanilya ekleyip karıştırın.
- Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Elinizle hafif bastırın. Üzerine bonibonları dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Fırından çıkan bonibonlu kurabiyeler servise hazır biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.