Düdüklüde Et Kavurma için Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
Düdüklüde Et Kavurma Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencerenizi ısıtın sıvı yağı ve tereyağını ekleyin.
- Eti tencereye ekleyin ve etlerin her tarafı kahverengi olana kadar kavurun. Etlerin suyunu salıp çekmesini bekleyin.
- Etler suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin.
- Tuz, karabiber ve kekik ilave edin ve Son olarak, su ekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve düdüklü pişirme işaretini takip ederek yüksek ateşte 20-25 dakika pişirin. Pişirme müddeti etin tipine ve büyüklüğüne nazaran değişebilir, etlerin güzelce yumuşadığından emin olun.
- Tencereyi ocaktan alın ve buharın çıkmasını bekleyin. Kapağı dikkatlice açın.
- Düdüklüde Et Kavurma servise hazır. Afiyet olsun.