Yemek Tarifleri

Düdüklüde Et Kavurma Tarifi

Düdüklüde Et Kavurma için Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı su

Düdüklüde Et Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tencerenizi ısıtın sıvı yağı ve tereyağını ekleyin.
  • Eti tencereye ekleyin ve etlerin her tarafı kahverengi olana kadar kavurun. Etlerin suyunu salıp çekmesini bekleyin.
  • Etler suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve kekik ilave edin ve Son olarak, su ekleyin.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve düdüklü pişirme işaretini takip ederek yüksek ateşte 20-25 dakika pişirin. Pişirme müddeti etin tipine ve büyüklüğüne nazaran değişebilir, etlerin güzelce yumuşadığından emin olun.
  • Tencereyi ocaktan alın ve buharın çıkmasını bekleyin. Kapağı dikkatlice açın.
  • Düdüklüde Et Kavurma servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!