Yemek Tarifleri

Düdüklüde Tavuk Haşlama Tarifi

Düdüklüde Tavuk Haşlama için Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 defne yaprağı
  • 1.5-2 litre su

Düdüklüde Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu güzelce yıkayın ve temizleyin.
  • Soğanı ikiye kesin, havuçlar, kereviz saplarını ve patatesleri iri kesimler halinde doğrayın.
  • Düdüklü tencerenizi orta ateşte ısıtın ve tavuğu ekleyin.
  • Tencereye doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve patatesi ve baharatları ekleyin.
  • Tavuğun üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve düdükleme özelliğini açarak yüksek ateşte 20-25 dakika pişirin.
  • Pişirme mühletinin sonunda, tencerenin buharını dikkatlice salın ve kapağı açın. Tavukların uygunca piştiğinden emin olun.
  • Düdüklüde Tavuk Haşlama servise hazır dilerseniz yanında haşlanmış sebzelerle yahut tercihinize nazaran bir garnitürle sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!