Yemek Tarifleri

Galeta Unlu Kabak Kızartması Tarifi

Galeta Unlu Kabak Kızartması Tarifi için Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kabak
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • Tuz ve karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Galeta Unlu Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayıp uçlarını kesin. İnce dilimler halinde kesin.
  • Bir kapta un, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve soğan tozunu karıştırın.
  • Başka bir kapta yumurtaları çırpın.
  • Üçüncü bir kapta galeta ununu ve isteğe bağlı olarak rendelenmiş parmesan peynirini karıştırın.
  • Kabak dilimlerini evvel un karışımına bulayın. Fazla unun gitmesini sağlayın.
  • Ardından çırpılmış yumurtaya batırın.
  • Son olarak galeta unu karışımına bulayıp düzgünce kaplayın.
  • Bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın ve gereğince sıvı yağ ekleyin. Yağın yeterlice ısındığından emin olun.
  • Kabak dilimlerini sıcak yağa dikkatlice koyun. Her iki tarafını da altın rengini alana kadar yaklaşık 2-3 dakika kızartın.
  • Kızaran kabakları fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alın.
  • Kızarmış kabaklar servise hazır. Yanında yoğurtlu bir sos ile servis edebilirsiniz.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!