Galeta Unlu Kabak Kızartması Tarifi için Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 1 su bardağı galeta unu
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- Yarım su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- Tuz ve karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Galeta Unlu Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp uçlarını kesin. İnce dilimler halinde kesin.
- Bir kapta un, tuz, karabiber, sarımsak tozu ve soğan tozunu karıştırın.
- Başka bir kapta yumurtaları çırpın.
- Üçüncü bir kapta galeta ununu ve isteğe bağlı olarak rendelenmiş parmesan peynirini karıştırın.
- Kabak dilimlerini evvel un karışımına bulayın. Fazla unun gitmesini sağlayın.
- Ardından çırpılmış yumurtaya batırın.
- Son olarak galeta unu karışımına bulayıp düzgünce kaplayın.
- Bir tavayı orta yüksek ateşte ısıtın ve gereğince sıvı yağ ekleyin. Yağın yeterlice ısındığından emin olun.
- Kabak dilimlerini sıcak yağa dikkatlice koyun. Her iki tarafını da altın rengini alana kadar yaklaşık 2-3 dakika kızartın.
- Kızaran kabakları fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alın.
- Kızarmış kabaklar servise hazır. Yanında yoğurtlu bir sos ile servis edebilirsiniz.