Yemek Tarifleri

Glutensiz Supangle Tarifi

    Glutensiz Supangle için Malzemeler

  • 4 su bardağı süt (veya badem sütü gibi bitkisel süt alternatifi)
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu (veya glütensiz un karışımı)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Çikolata rendesi

Glutensiz Supangle Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencerede sütü ısıtın. Kaynamadan önce kakao, pirinç unu, toz şeker ve vanilya özütünü ekleyin. Karışımı sürekli olarak çırpın, topaklanmaması için dikkatlice karıştırın.
  • Karışım koyulaşıp kıvam alana kadar orta ateşte pişirin. Yaklaşık 8-10 dakika sürebilir. Tencereyi ocaktan alın ve tereyağı veya margarini ekleyip eritin, ardından tekrar karıştırın.
  • Supangle karışımını porsiyonluk kaselere veya büyük bir servis kabına eşit şekilde paylaştırın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın, sonra buzdolabında en az 2-3 saat boyunca soğutun.
  • Servis yapmadan önce üzerini hindistancevizi rendesi veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!