Hindistan Cevizli Rulo Pasta Tarifi için Malzemeler
Pandispanya İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilin
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- Yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek İçin:
- Yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi
- Bitter çikolata yahut beyaz çikolata
Hindistan Cevizli Rulo Pasta Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için öncelikle Yumurta beyazlarını bir kaba alıp mikserle çırpın. Yumurta beyazları köpürmeye başladığında, yavaşça toz şekeri ekleyin ve karışımı sert tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin.
- Yumurta sarılarını farklı bir kapta çırpın ve üzerine vanilin ekleyin karıştırın.
- Yumurta beyazları ile yumurta sarılarını nazikçe karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Spatula ile karıştırarak hamuru hazırlayın.
- Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve düzeltin. Evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Piştikten sonra fırın telinin üzerinde soğutun.
- Krema için sütü bir tencereye alın. Üzerine toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Karışımı daima karıştırarak pişirin ve kıvam almasını sağlayın.
- Kremanın kıvamı yoğunlaşınca vanilini ve hindistan cevizi rendesini ekleyin. Karışımı birkaç dakika daha pişirin. Kremayı ocaktan alın ve tereyağını ekleyin. Kremayı soğumaya bırakın.
- Soğuyan pandispanya hamurunu dikkatlice yağlı kağıttan ayırın.
- Üzerine hazırladığınız kremayı eşit formda yayın.
- Hamuru bir spatula yahut kaşık yardımıyla dikkatlice rulo halinde sarın. Ruloyu yağlı kağıda sararak 10-15 dakika dinlendirin.
- Rulo pastayı dilimleyip servis tabağına alın.
- Hindistan Cevizli Rulo Pasta servise hazır. Afiyet olsun.