Kabaklı Kolay Ekmek Tarifi için Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı rendelenmiş taze kabak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz yahut fındık
- Yarım su bardağı kuru üzüm yahut kuru meyve
Kabaklı Kolay Ekmek Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları rendeleyip pak bir bez yahut kağıt havlu ile yeterlice sıkıp fazla suyunu alın.
- Derin bir kaba un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine şeker, sıvı yağ ve rendelenmiş kabağı ekleyip uygunca karıştırın.
- Kuru materyalleri ıslak karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak ceviz, fındık ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın.
- Karışımı yağlanmış yahut unlanmış bir kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-50 dakika kadar pişirin.
- sürenin sonunda ekmeğin piştiğini denetim etmek için bir kürdanı ekmeğin ortasına batırıp çıkardığınızda pak ise pişmiştir.
- Ekmek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bir tel ızgara üzerine alın.
- Kabaklı ekmek servise hazır. İsterseniz üzerine biraz daha tarçın serpip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.