Yemek Tarifleri

Kabaklı Kolay Ekmek Tarifi

Kabaklı Kolay Ekmek Tarifi için Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kabak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz yahut fındık
  • Yarım su bardağı kuru üzüm yahut kuru meyve

Kabaklı Kolay Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabakları rendeleyip pak bir bez yahut kağıt havlu ile yeterlice sıkıp fazla suyunu alın.
  • Derin bir kaba un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını ekleyip karıştırın.
  • Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Üzerine şeker, sıvı yağ ve rendelenmiş kabağı ekleyip uygunca karıştırın.
  • Kuru materyalleri ıslak karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Son olarak ceviz, fındık ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış yahut unlanmış bir kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-50 dakika kadar pişirin.
  • sürenin sonunda ekmeğin piştiğini denetim etmek için bir kürdanı ekmeğin ortasına batırıp çıkardığınızda pak ise pişmiştir.
  • Ekmek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bir tel ızgara üzerine alın.
  • Kabaklı ekmek servise hazır. İsterseniz üzerine biraz daha tarçın serpip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!