Yemek Tarifleri

Kavun Tatlısı Tarifi

Kavun Tatlısı Tarifi için Malzemeler

  • 1 adet olgun kavun
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Üzeri için

  • Taze nane yaprağı

Kavun Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kavun tatlısı için öncelikle küçük bir tencerede suyu ve şekeri karıştırın.
  • Karışımı orta ateşte kaynamaya bırakın ve şeker büsbütün eriyene kadar karıştırın.
  • Şeker eridikten sonra karışımın kaynamasını bekleyin ve birkaç dakika kaynatın şerbetin biraz yoğunlaşması kafidir. Akabinde ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.
  • Kavunları küçük küpler halinde doğrayın ve çekirdekleri ve kabuklarını büsbütün temizlediğinizden emin olun.
  • Soğuyan şerbeti doğranmış kavunların üzerine dökün. Limon suyu ve isteğe bağlı olarak vanilya ekleyin. Karıştırarak kavunları şerbetle güzelce harmanlayın.
  • Kavun tatlısını servis kaplarına eşit bir formda boşaltın. Evvel oda sıcaklığında akabinde buzdolabında dinlendirin.
  • Tatlıyı buzdolabından çıkarın ve üzerine birkaç nane yaprağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!