Yemek Tarifleri

Kavurmalı Yumurta

Kavurmalı Yumurta için Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kavurma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için:

  • Taze maydanoz
  • Dereotu

Kavurmalı Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya tereyağı yahut sıvı yağı ekleyin ve eritin.
  • Kavurmayı küçük kesimlere ayırarak tavaya ekleyin. Kavurma yağını salıp kızarmaya başlayana kadar pişirin.
  • Kırılmış yumurtaları ekleyin. Yumurtaları kavurmaya başlamadan evvel tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz.
  • Yumurtaları isteğinize nazaran yavaşça karıştırarak yahut altın rengi alana kadar pişirin. Yumurtanın çiğ kısımları kalmayacak biçimde, yumurta sarıları büsbütün katılaşmadan evvel pişirin.
  • Kavurmalı yumurta servise hazır dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ek ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!