Kavurmalı Yumurta için Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kavurma
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için:
- Taze maydanoz
- Dereotu
Kavurmalı Yumurta Nasıl Yapılır?
- Bir tavaya tereyağı yahut sıvı yağı ekleyin ve eritin.
- Kavurmayı küçük kesimlere ayırarak tavaya ekleyin. Kavurma yağını salıp kızarmaya başlayana kadar pişirin.
- Kırılmış yumurtaları ekleyin. Yumurtaları kavurmaya başlamadan evvel tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz.
- Yumurtaları isteğinize nazaran yavaşça karıştırarak yahut altın rengi alana kadar pişirin. Yumurtanın çiğ kısımları kalmayacak biçimde, yumurta sarıları büsbütün katılaşmadan evvel pişirin.
- Kavurmalı yumurta servise hazır dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ek ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.