Kıymalı Patatesli Börek için Malzemeler
- 4 adet yufka
- 250 gr kıyma
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Kıymalı Patatesli Börek Nasıl Yapılır?
- Bir tavada sıvı yağ veya tereyağını eritin.
- İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin, kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
- Haşlanmış ve ezilmiş patateslerin üzerine, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
- Karışımı iyice harmanlayıp ocaktan alın.
- Yufkaları tezgaha serin veya kullanacağınız yüzeye yayın.
- Yufkanın geniş tarafına harçtan koyup, rulo şeklinde sarın veya istediğiniz şekilde katlayarak iç harcı yufkaya yerleştirin.
- Böreği istediğiniz büyüklükte kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Üzerilerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpiştirin.
- Börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan kıymalı patatesli börek servise hazır. Afiyet olsun.