Yemek Tarifleri

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi

Kıymalı Patatesli Börek için Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 250 gr kıyma
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Kıymalı Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada sıvı yağ veya tereyağını eritin.
  • İnce doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin, kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  • Haşlanmış ve ezilmiş patateslerin üzerine, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
  • Karışımı iyice harmanlayıp ocaktan alın.
  • Yufkaları tezgaha serin veya kullanacağınız yüzeye yayın.
  • Yufkanın geniş tarafına harçtan koyup, rulo şeklinde sarın veya istediğiniz şekilde katlayarak iç harcı yufkaya yerleştirin.
  • Böreği istediğiniz büyüklükte kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  • Üzerilerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpiştirin.
  • Börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kıymalı patatesli börek servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!