Kuzu Etli Enginar Yahni Tarifi için Malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gr kuzu kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı tarhana
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet enginar
- 4 adet taze soğan
- 4 adet kuru domates
- 2 kol dereotu
Kuzu Etli Enginar Yahni Nasıl Yapılır?
- Orta uzunluk düdüklü tencereye zeytinyağı ve kuzu etlerini koyup renk alıncaya kadar kavurun.
- Soğanı yemeklik iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
- Soğanlar hafif yumuşamaya başlayınca tuz, domates püresi ve tarhanayı ekleyip karıştırın.
- Son olarak sıcak suyu da ekleyin, tabandan kazıyarak karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın, düdük çıktıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getirin ve 25 dakika daha pişirin.
- Tencerenin buharını tahliye edip kapağını açın ve tencereye son olarak iri küpler halinde doğranmış çanak enginarları koyun.
- Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar (20 dakika kadar daha) kapağı açık formda pişirin.
- Yemeği ocaktan alın, içerisine son olarak iri doğranmış taze soğanları ve yağda bekletilmiş kuru domatesleri doğrayıp ekleyin.
- Hafifçe yağından da ekleyebilirsiniz. Üzerini taze soğan ve doğranmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.