Yemek Tarifleri

Kuzu Etli Enginar Yahni Tarifi

Kuzu Etli Enginar Yahni Tarifi için Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı tarhana
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet enginar
  • 4 adet taze soğan
  • 4 adet kuru domates
  • 2 kol dereotu

Kuzu Etli Enginar Yahni Nasıl Yapılır?

  • Orta uzunluk düdüklü tencereye zeytinyağı ve kuzu etlerini koyup renk alıncaya kadar kavurun.
  • Soğanı yemeklik iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
  • Soğanlar hafif yumuşamaya başlayınca tuz, domates püresi ve tarhanayı ekleyip karıştırın.
  • Son olarak sıcak suyu da ekleyin, tabandan kazıyarak karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın, düdük çıktıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getirin ve 25 dakika daha pişirin.
  • Tencerenin buharını tahliye edip kapağını açın ve tencereye son olarak iri küpler halinde doğranmış çanak enginarları koyun.
  • Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar (20 dakika kadar daha) kapağı açık formda pişirin.
  • Yemeği ocaktan alın, içerisine son olarak iri doğranmış taze soğanları ve yağda bekletilmiş kuru domatesleri doğrayıp ekleyin.
  • Hafifçe yağından da ekleyebilirsiniz. Üzerini taze soğan ve doğranmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!