Profiterol için Malzemeler
Profiterol hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 3 adet büyük yumurta
- 1/ 2 paket margarin
Profiterol kreması için:
- 3 yemek kaşığı un
- 500 ml. süt
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı toz şeker
Çikolata sosu için:
- 200 gram krema
- 220 gram bitter çikolata
Profiterol Nasıl Yapılır?
- Profiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ekleyin.
- Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin.
- Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun. Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın.
- Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın.
- Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
- Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin.
- Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin.
- Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Aralarında boşluk bırakın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin.
- Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın.
- Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.
- Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın.
- Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın.
- İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin.
- Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
Profiterol Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Yumurtaların kesilmesini önlemek için, profiterol hamurunun soğumasını bekleyin. Ardından yumurtaları birer birer ekleyerek yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru tepsiye yerleştirirken aralarında kabarma payı bırakın.
- Kremayı tamamen soğuduktan sonra da kullanabilirsiniz.
- Pataşu hamurunun sönmemesi için unu eleyerek ekleyin.
1 Porsiyon Profiterol Kaç Kalori?
- Profiterolün bir porsiyonu, yaklaşık 335 kaloridir. Kilo kontrolü için, ölçülü miktarda tüketilmesi gerekir.