Yapılan birçok araştırma, kakao içerisinde bulunan C vitamini, demir, B6 vitamini, magnezyum, kalsiyum üzere çeşitli vitaminlerin ve bileşenlerin sıhhat üzerinde sayısız yararını ortaya koymaktadır.
Kakao tozunun içeriğindeki flavonoidler, metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlayarak yorgunluğu ve bitkinliği azaltabilir.
Günlük beslenme rutininize kakao tozu eklemek, güç düzeyinizi yükselterek işlerinizi daha enerjik bir biçimde tamamlamanıza yardımcı olabilir.
Aynı vakitte lif açısından varlıklı olan kakao, sindirim ve bağırsak hareketini güzelleştirerek sağlıklı bir sindirim sistemini takviyeler.
Kakao, içerdiği flavonoidler sayesinde yaşla birlikte ortaya çıkan zihinsel gerilemeyi azaltabilir. ABD’de gerçekleştirilen bir araştırma, flavonoid tüketiminin beyindeki hafıza işlevlerini güzelleştirdiğini ve yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azalttığını gösterdi.
Uzun müddet tokluk hissi sağlayan kakao, birebir vakitte iştahı denetim altına alabilir.
Beyin sıhhatine olan olumlu tesirlerinin yanı sıra kakao, cilt sıhhatini da takviyeler. Flavonoidlerin cilt hücrelerini koruduğu ve nem düzeyini artırdığı gözlemlenmiştir.
Ayrıca, kakao antioksidan içeriğiyle bedendeki hür radikallere karşı savaşarak kanser, kalp hastalıkları ve öbür kronik hastalıkların riskini azaltabilir.
Kakao, kalp sıhhatini destekleyen flavonoidler içerir. Bu bileşenler, kan basıncını düzenleyebilir, kan damarlarını genişletebilir ve kan pıhtılaşmasını önleyebilir.,
Ayrıca, beyin işlevlerini destekleyen kafein, flavonoidler ve antioksidanlar içerir, bu da bilişsel işlevleri artırabilir ve zihinsel performansı destekleyebilir.
Mineral açısından güçlü olan kakao, demir, magnezyum, manganez ve çinko üzere değerli mineralleri içerir.
Bu mineraller, beden işlevlerini dayanaklar, güç üretimine katkıda bulunur ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir.
Ayrıca, kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan lif içeriğiyle diyabet riskini azaltabilir.