Sütlü Revani, Türk mutfağının sevilen ve hafif tatlılarından biridir. İrmik, yoğurt, ve yumurtanın enfes ahengini bir ortaya getiren bu tanım, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır.
Şerbetle buluştuğunda ortaya tam manasıyla bir şölen çıkar. Hem imali kolay hem de lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan Sütlü Revani, özel günlerde, davet sofralarında yahut günlük tatlı arayışlarında sıkça tercih edilen bir tatlıdır.
Siz de bu nefis tarifle, konuklarınızı ve sevdiklerinizi şımartabilir, meskeninizde süper bir tatlı tecrübesi yaşatabilirsiniz.
Şimdi gelin, Sütlü Revani’nin enfes lezzetine yanlışsız bir tatlı seyahatine çıkalım.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı kaymak
- 1 tatlı kaşığı file badem
Yapılış:
- Tencereye şekeri ekleyin ve üzerine sütü ek edin. Karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Derin bir kasede yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın.
- Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- İrmik ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Yağlanmış bir tepsiye hamuru yayın ve üzerini düzleyin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. (Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.)
- Fırından çıkardığınız revaniye soğumuş olan şerbeti dökün ve tatlıyı dinlenmeye bırakın. (Şerbet soğuk, tatlınızın sıcak olması değerlidir.)
- Servis ederken üzerine kaymak ve file bademle süsleyerek afiyetle tadını çıkarın!