Yemek Tarifleri

Zeytin Kavurması

Zeytin Kavurması için Malzemeler

  • 500 gr yeşil zeytin
  • 3-4 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • Maydanoz
  • Kekik

Zeytin Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Yeşil zeytinleri güzelce yıkayın ve süzün.
  • Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
  • Isınan yağa yeşil zeytinleri ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın. Zeytinlerin her tarafı yavaşça kızarana kadar pişirin.
  • Toz şeker ekleyin ve zeytinlerle karıştırın.
  • Limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
  • Son olarak tuz ve Kırmızı toz biber ekleyin ve karıştırın.
  • Kavurulan zeytinleri ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  • Zeytin kavurması servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!