Zeytin Kavurması için Malzemeler
- 500 gr yeşil zeytin
- 3-4 diş sarımsak
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Üzeri için;
- Maydanoz
- Kekik
Zeytin Kavurması Nasıl Yapılır?
- Yeşil zeytinleri güzelce yıkayın ve süzün.
- Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
- Isınan yağa yeşil zeytinleri ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırarak kavurmaya başlayın. Zeytinlerin her tarafı yavaşça kızarana kadar pişirin.
- Toz şeker ekleyin ve zeytinlerle karıştırın.
- Limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
- Son olarak tuz ve Kırmızı toz biber ekleyin ve karıştırın.
- Kavurulan zeytinleri ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Zeytin kavurması servise hazır. Afiyet olsun.