Acem Tavuğu Tarifi için Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 250 gr pirinç
- Bir demet maydanoz
- Karabiber
- Çam fıstığı
- Tuz
- 4 yumurta
- 100 gr tereyağı
Acem Tavuğu Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri yıkayıp süzün. Pilavlık tencereye tereyağını ekleyip eritin. Süzülmüş pirinçleri tereyağına ekleyip kavurun. Kavrulan pirinçlerin üstüne su ekleyin ve pişmeye bırakın.
- Tavuk göğsünü, üstünü geçecek kadar suyla bir tencereye koyup haşlamaya bırakın. Pişen tavuğu tiftikleyin. Farklı bir kapta, tiftiklenmiş tavuk ve pilavı karıştırın.
- İçine doğranmış maydanoz, çam fıstığı ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları tavaya kırıp omlet halinde pişirin.
- Omletin üzerine pilavlı harcı serin ve sarın. Acem tavuğu servise hazır. Afiyet olsun.