Yemek Tarifleri

Acem Tavuğu Tarifi

Acem Tavuğu Tarifi için Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 250 gr pirinç
  • Bir demet maydanoz
  • Karabiber
  • Çam fıstığı
  • Tuz
  • 4 yumurta
  • 100 gr tereyağı

Acem Tavuğu Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp süzün. Pilavlık tencereye tereyağını ekleyip eritin. Süzülmüş pirinçleri tereyağına ekleyip kavurun. Kavrulan pirinçlerin üstüne su ekleyin ve pişmeye bırakın.
  • Tavuk göğsünü, üstünü geçecek kadar suyla bir tencereye koyup haşlamaya bırakın. Pişen tavuğu tiftikleyin. Farklı bir kapta, tiftiklenmiş tavuk ve pilavı karıştırın.
  • İçine doğranmış maydanoz, çam fıstığı ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları tavaya kırıp omlet halinde pişirin.
  • Omletin üzerine pilavlı harcı serin ve sarın. Acem tavuğu servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!