Yemek Tarifleri

Adana Tava Tarifi

Adana Tava Tarifi için Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet domates
  • 4 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ

Adana Tava Nasıl Yapılır?

  • Adana tava tanımı için öncelikle patlıcanları yıkayıp, uçlarını kesin. Alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda 20-30 dakika bekletin. Akabinde düzgünce durulayın ve kağıt havluyla kurulayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları soyup iri iri doğrayın. Biberleri halka halka, domatesleri ise kabuklarını soyduktan sonra küp küp kesin.
  • Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
  • Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler güzelce kızardığında, doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Akabinde salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış domatesleri ekleyin ve domateslerin suyunu salıp çekmesini bekleyin.
  • Patlıcanları tencereye ekleyin ve zerzevatları karıştırarak birkaç dakika kavurun.
  • Tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı suyu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Patlıcanlar ve etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Orta ara karıştırarak yemeğin eşit halde pişmesini sağlayın.
  • Adana tava piştikten sonra ocaktan alın ve 5 dakika kadar dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!