Yemek Tarifleri

Air Fryer’Da Çıtır Kalamar Tarifi

Air Fryer’Da Çıtır Kalamar Tarifi için Malzemeler

  • 1 adet tüp kalamar
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Air Fryer’Da Çıtır Kalamar Nasıl Yapılır?

  • Tüp kalamarı 1 parmak genişliğinde doğrayın.
  • Kalamarı derin bir kabın içerisinde maden suyu ve tuzla ovun.
  • Karışımı buzdolabında, en az yarım saat dinlendirin.
  • Kalamarları süzün ve peçeteyle yavaşça kurulayın.
  • Kalamarları mısır ununa bulayın.
  • Air fryer’a ön ısıtma yapın. Evvel hazneyi, sonra kalamarları fırça yardımıyla yağlayın.
  • Balık modunda yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  • Her 3-4 dakikada bir hazneyi sallayarak kalamarları karşıt yüz edin.
  • Kalamarlar kızarana kadar pişirmeye devam edin.
  • Çıtır çıtır kızaran kalamarlar servise hazır.
  • Yanında yoğurtlu bir taban sos ile servis edebilirsiniz.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!