Air Fryer’Da Kabak Tatlısı Tarifi için Malzemeler
- 500 gr bal kabağı
- 1 buçuk su bardağı şeker
Üzeri için:
- Tahin
- Ceviz
Air Fryer’Da Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Ayıklamış olduğunuz bal kabaklarını 3-4 parmak kalınlığında modüller halinde kesin.
- Üzerine şekeri serpin. Kabakların suyunu salması ve şekeri içine çekmesi için 2 saat boyunca bir kenarda bekletin.
- Beklettiğiniz kabakları fırın poşetine koyun. Kürdan yardımıyla poşete delikler açın. 200 derecede, 30 dakika pişirin.
- 30 dakika sonunda air fryer’dan çıkarın ve birinci sıcağının geçmesini bekleyin.
- Hafif soğuyan kabak tatlısının üzerine tahin ve ceviz ek ederek servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.