Yemek Tarifleri

Air Fryer’Da Kabak Tatlısı Tarifi

Air Fryer’Da Kabak Tatlısı Tarifi için Malzemeler

  • 500 gr bal kabağı
  • 1 buçuk su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Tahin
  • Ceviz

Air Fryer’Da Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ayıklamış olduğunuz bal kabaklarını 3-4 parmak kalınlığında modüller halinde kesin.
  • Üzerine şekeri serpin. Kabakların suyunu salması ve şekeri içine çekmesi için 2 saat boyunca bir kenarda bekletin.
  • Beklettiğiniz kabakları fırın poşetine koyun. Kürdan yardımıyla poşete delikler açın. 200 derecede, 30 dakika pişirin.
  • 30 dakika sonunda air fryer’dan çıkarın ve birinci sıcağının geçmesini bekleyin.
  • Hafif soğuyan kabak tatlısının üzerine tahin ve ceviz ek ederek servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!