Yemek Tarifleri

Arros Negre Tarifi

Arros Negre Tarifi için Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 kırmızı biber, ince doğranmış
  • 200 gram kalamar, temizlenmiş ve halka biçiminde kesilmiş
  • 4 su bardağı su
  • 100 gram karides, temizlenmiş
  • 1 su bardağı paella pirinci yahut arborio pirinci
  • 2-3 yemek kaşığı kalamar mürekkebi
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı acı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 limon, dilimlenmiş
  • Taze maydanoz yahut kekik

Arros Negre Nasıl Yapılır?

  • Arros negre tanımı için öncelikle geniş bir tencere yahut geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin.
  • Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha soteleyin.
  • Kırmızı biberi ekleyin ve birkaç dakika sotelemeye devam edin.
  • Kalamar ve karidesleri ekleyin. Karidesler pembeleşene kadar ve kalamarlar biraz pişene kadar soteleyin.
  • Pirinci ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
  • Suyu ekleyin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Kalamar mürekkebini ekleyin ve uygunca karıştırın.
  • Tatlı kırmızı biber, acı kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Karışımı kısık ateşte, pirinçler büsbütün pişene kadar yaklaşık 18-20 dakika pişirin. Sıvı büyük ölçüde çekilmiş olmalı ve pirinçler al dente kıvamında olmalıdır.
  • Pişirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
  • Arros Negre servise hazır. Limon dilimleri ve taze maydanoz yahut kekik ile süsleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!