Börülce Kavurması Tarifi için Malzemeler
- 500 gram börülce
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz ve karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Börülce Kavurması Nasıl Yapılır?
- Börülce Kavurması için öncelikle taze börülceleri yıkayıp uçlarını kesin ve börülceleri kaynar suya atıp 5-6 dakika haşlayın.
- Renkleri yeşil olup, biraz yumuşadıklarında süzün ve soğuk suya tutarak şoklayın.
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin yahut ince doğrayın ve domatesi rendeleyin yahut küçük küpler halinde doğrayın.
- Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Akabinde sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar sotelemeye devam edin.
- Salça ekleyip karıştırarak kavurun.
- Domatesi ekleyin ve biraz suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, pul biber ve toz şeker ilave edin.
- Haşlanmış börülceleri tavaya ekleyin. Karıştırın ve börülceler büsbütün pişene kadar, 5-10 dakika kısık ateşte pişirin.
- Börülce kavurması servise hazır, sıcak yahut ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.