Çilekli Alman Pastası için Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kreması için:
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı krema
Arası için:
- Çilek reçeli
- 1 kase çilek
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Çilekli Alman Pastası Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.
- Ardından süt, sıvı yağ ve yoğurdu çırpmaya devam edin.
- Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- Orta uzunluk kelepçeli kek kalıbını yağlayın, içerisine kek karışımını ek edip evvelce ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 – 35 dakika boyunca denetimli pişirin.
- Fırından çıkan keki tezgahın üzerine alıp soğumaya bırakın.
- Krema için derin bir tencereye şeker, süt, nişasta, un ve yumurta sarısını ekleyin, orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar devamlı karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ek edip tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
- Üzerinin kabuk tutmaması için streçleyip oda sıcaklığına gelmesi için bir kenara alın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin.
- Kekin alt tabanına kremanın tamamını ek edip güzelce yayın ve çilek dilimlerini kremanın üzerine dizin.
- Kekin başka yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında en az 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Servis öncesinde çilekli Alman pastasının üzerine pudra şekeri serperek çilek ile süsleyin. Afiyet olsun!