Yemek Tarifleri

Çilekli Alman Pastası Tarifi

Çilekli Alman Pastası için Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı krema

Arası için:

  • Çilek reçeli
  • 1 kase çilek

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Çilekli Alman Pastası Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.
  • Ardından süt, sıvı yağ ve yoğurdu çırpmaya devam edin.
  • Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Orta uzunluk kelepçeli kek kalıbını yağlayın, içerisine kek karışımını ek edip evvelce ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 – 35 dakika boyunca denetimli pişirin.
  • Fırından çıkan keki tezgahın üzerine alıp soğumaya bırakın.
  • Krema için derin bir tencereye şeker, süt, nişasta, un ve yumurta sarısını ekleyin, orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar devamlı karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ek edip tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Üzerinin kabuk tutmaması için streçleyip oda sıcaklığına gelmesi için bir kenara alın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin.
  • Kekin alt tabanına kremanın tamamını ek edip güzelce yayın ve çilek dilimlerini kremanın üzerine dizin.
  • Kekin başka yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında en az 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
  • Servis öncesinde çilekli Alman pastasının üzerine pudra şekeri serperek çilek ile süsleyin. Afiyet olsun!

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!