Çilekli Crumble Tarifi için Malzemeler
Çilek dolgusu için:
- 350 gr çilek
- Yarım su bardağı limon suyu
- 1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
Crumble için:
- 60 gr tereyağı
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 çay bardağı un
Çilekli Crumble Nasıl Yapılır?
- Çilek dolgusu için fırın kabına çilekleri alın, üzerine un, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Crumble için geniş bir kaseye soğuk tereyağı, tuz, un ve şekeri ilave edip parmak uçlarınızla un karışımına yedirin ve kum üzere bir kıvam elde edin.
- Elde ettiğimiz crumble hamurunu fırın kabındaki çileklerin üzerine serperek yayın.
- Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında, 20-25 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin.
- Dilerseniz 1 top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.