Yemek Tarifleri

Çilekli Crumble Tarifi

Çilekli Crumble Tarifi için Malzemeler

Çilek dolgusu için:

  • 350 gr çilek
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz

Crumble için:

  • 60 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay bardağı un

Çilekli Crumble Nasıl Yapılır?

  • Çilek dolgusu için fırın kabına çilekleri alın, üzerine un, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Crumble için geniş bir kaseye soğuk tereyağı, tuz, un ve şekeri ilave edip parmak uçlarınızla un karışımına yedirin ve kum üzere bir kıvam elde edin.
  • Elde ettiğimiz crumble hamurunu fırın kabındaki çileklerin üzerine serperek yayın.
  • Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında, 20-25 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Dilerseniz 1 top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!