Yemek Tarifleri

Çilekli Pavlova Tarifi

Çilekli Pavlova için Malzemeler

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 150 gr pudra şekeri
  • Bir paket vanilya

Kreması için:

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için:

  • 250 gr çilek
  • 5 yaprak nane
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çilekli Pavlova Nasıl Yapılır?

  • Yumurta beyazlarını pak bir mikser kazanında yüksek süratte çırpmaya başlayın.
  • Yumurtalar kabarınca pudra şekerini 3 seferde ekleyin.
  • Mereng hamuru hazır olunca üzerine 1 paket vanilya ek edip bir spatula yardımıyla alttan üste hakikat mereng hamuru sönmeyecek formda karışmasını sağlayın.
  • Mereng hamurunu sıkma torbasına alın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine 4-5 adet olacak biçimde eşit boyutlarda küçük daireler formunda sıkın ve kaşığın aksisi ile uç kısımları sivri olacak formda çizgiler yaparak aşağıdan üste yanlışsız form verin, ortasında küçük çukurlar oluşturun.
  • 110 derece fırında 90-120 dakika ortası pişirin.
  • Merengler fırında pişerken üzeri için 1 paket kremayı pudra şekeri ile birlikte katılaşana kadar yüksek zamanda mikser yardımıyla çırpın.
  • Elde ettiğiniz kremayı soğuması için dolapta bekletin.
  • Merenginizi pişirdikten sonra en az 1 saat kadar fırında kurumasını bekleyin. 1 saat sonunda fırından çıkartıp dinlendirmeye bırakın.
  • Çok kırılgan bir yapıya sahip olan pavlovalarınızı nazikçe sunum tabağına alın ve kremayı çukur olan kısımlarına ek edin.
  • Üzerine doğranmış çilekleri dizip, nane ile süsleyerek son dokunuş olarak pudra şekeri eleyin.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!