Cubano Sandviç Tarifi için Malzemeler
- 4 dilim Küba ekmeği yahut Fransız ekmeği
- 200 gr dilimlenmiş jambon
- 200 gr dilimlenmiş pastırma yahut füme et
- 4 dilim İsviçre peyniri yahut Gravyer peyniri
- 4 dilim turşu
- 2 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Cubano Sandviç Nasıl Yapılır?
- Cubano sandviç tanımı için öncelikle küba ekmeğini yahut Fransız ekmeğini ikiye bölün.
- Ekmeğin iç kısmına ince bir katman mayonez ve hardal sürün.
- Üzerine dilimlenmiş jambon ve füme et yahut pastırmayı eşit biçimde dağıtın.
- Her bir sandviçin üzerine bir dilim isviçre peynirini yerleştirin.
- Peynirin üzerine dilimlenmiş turşuları ekleyin.
- Üzerine son bir dilim ekmek kapatın.
- Tos makinesini ısıtın
- Tereyağını eritin.
- Sandviçleri her iki tarafını da tereyağı sürüp altın rengini alana kadar ve peynir eriyene kadar, yaklaşık 3-4 dakika pişirin.
- Cubano sandviç servise hazır. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.