![](https://kalbimde.com.tr/wp-content/uploads/2024/08/dakuaz-pasta-tarifi-qAIVpaZy.jpg)
Dakuaz Pasta Tarifi için Malzemeler
Dakuaz İçin:
- 100 gram badem tozu
- 100 gram pudra şekeri
- 3 adet yumurta beyazı
- 100 gram toz şeker
- Yarım çay kaşığı vanilin
Kremalı İç Harç İçin
- 200 ml sıvı krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilin
Elmalı Karışım İçin:
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- Kırık fındık
- Ceviz
Dakuaz Pasta Nasıl Yapılır?
- Dakuaz için öncelikle yumurta beyazlarını pak ve kuru bir kaba alın. Elektrikli mikserle orta süratte çırpın. Yumurta beyazları köpürmeye başladığında, azar azar toz şekeri ekleyin ve karışım sert bir kıvam oluşana kadar çırpmaya devam edin akabinde Vanilini ekleyin.
- Badem tozunu ve pudra şekerini bir kapta karıştırın.
- Kuru materyalleri yumurta beyazları karışımına dikkatlice ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın. Karışımın fazla sönmemesine dikkat edin.
- Karışımı bir spatula yardımıyla fırın tepsisine 2 tam daire olacak formda yayın. Hamuru düzleştirin ve eşit kalınlıkta olmasına ihtimam gösterin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzeri altın rengi olmalı ve içi hafif yumuşak kalmalıdır.
- Fırından çıktıktan sonra dakuazların tepside soğumasını bekleyin. Daha sonra dikkatlice yağlı kağıttan ayırın ve büsbütün soğumaya bırakın.
- Kreması için sıvı kremayı bir kaba alın mikserle çırpın ve pudra şekeri ile vanilini ekleyin. Kremayı sertleşene kadar çırpın.
- Elmalı karışım için elmaları soyun ve yarım daireler biçiminde doğrayın.
- Bir tavada tereyağını eritin ve elmaları ekleyin.
- Üzerine esmer şeker, tarçın ve limon suyunu ekleyin.
- Elmaları orta ateşte yaklaşık 5-7 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Karışımı soğumaya bırakın.
- Soğuyan dakuazı tırtıklı bir bıçak yardımıyla ikiye kesin ve ortalarına kremayı sürün ve üzerine hazırlamış olduğunuz elmalı karışımdan ek edin ve üzerini ikiye kestiğiniz dakuaz ile kapatın.
- En üst kısmına kalan kremayı ek ederek bir spatula yardımıyla düzleyin.
- Dakuaz pasta servise hazır. Üzerine kırık fındık kesimleri ve ceviz taneleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.