Yemek Tarifleri

Domatesli Pay Tarifi

Domatesli Pay Tarifi için Malzemeler

Hamur İçin:

  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı tereyağı (soğuk ve küp biçiminde kesilmiş)
  • 1/4 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz

İç Harcı İçin:

  • 4-5 adet orta uzunluk domates
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1/4 su bardağı ince doğranmış taze fesleğen yahut kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Domatesli Pay Nasıl Yapılır?

Hamuru için:

  • Hamuru için öncelikle un, tuz ve şekeri bir kaseye alın ve üzerine soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin, karışım ufalanmış bir dokuya gelene kadar yoğurun.
  • Soğuk suyu azar azar ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamur bir ortaya gelene kadar suyu eklemeye devam edin. Hamuru bir top haline getirip, streç sinemaya sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

İç harcı için:

  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın üzerine ince doğranmış sarımsağı ekleyin ve yavaşça kavurun.
  • Sarımsak kokusu çıkınca, dilimlenmiş domatesleri ekleyin. Domatesleri birkaç dakika pişirin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.

Hamuru Açın ve Fırınlayın:

  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Hamuru buzdolabından çıkarın ve un serpilmiş bir yüzeyde ince açın. Hamuru, yağlanmış yahut pişirme kağıdı serilmiş bir tart kalıbına dikkatlice yerleştirin. Hamurun kenarlarını düzelterek, tabanına bir çatalla birkaç delik açın.
  • Hamuru evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika ön pişirin. Hamurun kenarları yavaşça altın rengi almaya başladığında fırından çıkarın.
  • Önden pişirilmiş hamurun üzerine rendelenmiş beyaz peynir yahut mozerella peynirini serin. Üzerine pişmiş ve soğutulmuş domates karışımını ekleyin. Son olarak, parmesan peyniri ve taze fesleğen serpin.
  • Domatesli pay’ı tekrar fırına verin ve 20-25 dakika, üstü altın rengini alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan domatesli hisse servise hazır. Sıcak yahut ılık olarak yanında taze bir yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!