Düdüklüde Taze Fasulye için Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz şeker
Düdüklüde Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeleri yıkayın ve uçlarını kesin ve fasulyeleri ikiye veya üçe bölün.
- Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
- İnce doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kısa bir süre kavurun
- Hazırladığınız taze fasulyeleri tencereye ekleyin.
- Üzerine rendelenmiş domates ve domates salçası ekleyin, birkaç dakika pişirin.
- Tuz, karabiber, şeker ekledikten sonra su ilave edip düdüklünün kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Yemeğin pişmesi tamamlandıktan sonra üzerine limon suyu ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
- Düdüklüde taze fasulye servise hazır. Afiyet olsun.