Et Haşlama için Malzemeler
- 800 gr iri modül kuzu eti (kemikli ya da kemiksiz)
- 4 adet orta uzunluk patates (iri doğranmış)
- 4 adet orta uzunluk havuç (iri doğranmış)
- 2 adet kuru soğan (dörde bölünmüş)
- 5 su bardağı su
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 2-3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 kol maydanoz (ince kıyılmış)
Et Haşlama Nasıl Yapılır?
- Kuzu etini su ile birlikte geniş bir tencereye alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Tencere yüzeyine çıkan köpükleri bir kevgir yardımıyla alın.
- Yumuşayana kadar pişen etlere doğranmış patatesleri ekleyin.
- Diğer zerzevatları de ek edin. Akabinde baharatları ek edin.
- Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Arada sırada denetim ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Sebzeler pişip yumuşamaya başlayınca yemeğin kendi suyuyla açmış olduğunuz unu ekleyip karıştırdıktan sonra tencereye aktarın.
- Etle birlikte pişen sebzeler de yumuşayıp sosu hafif bir kıvam aldığında pul biber ekleyin.
- Maydanozları da ek edin. Haşlamayı sıcak halde, dilimlenmiş limonla servis edin.