Yemek Tarifleri

Et Haşlama Tarifi

Et Haşlama için Malzemeler

  • 800 gr iri modül kuzu eti (kemikli ya da kemiksiz)
  • 4 adet orta uzunluk patates (iri doğranmış)
  • 4 adet orta uzunluk havuç (iri doğranmış)
  • 2 adet kuru soğan (dörde bölünmüş)
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 kol maydanoz (ince kıyılmış)

Et Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini su ile birlikte geniş bir tencereye alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Tencere yüzeyine çıkan köpükleri bir kevgir yardımıyla alın.
  • Yumuşayana kadar pişen etlere doğranmış patatesleri ekleyin.
  • Diğer zerzevatları de ek edin. Akabinde baharatları ek edin.
  • Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Arada sırada denetim ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Sebzeler pişip yumuşamaya başlayınca yemeğin kendi suyuyla açmış olduğunuz unu ekleyip karıştırdıktan sonra tencereye aktarın.
  • Etle birlikte pişen sebzeler de yumuşayıp sosu hafif bir kıvam aldığında pul biber ekleyin.
  • Maydanozları da ek edin. Haşlamayı sıcak halde, dilimlenmiş limonla servis edin.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!