Yemek Tarifleri

Etli Nohutlu Kapama Tarifi

Etli Nohutlu Kapama Tarifi için Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gr yağlı dana kuşbaşı eti
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

Etli Nohutlu Kapama Nasıl Yapılır?

  • Dana etini düdüklü tencereye alın ve üstünü geçecek kadar yaklaşık 4 su bardağı su koyup haşlamaya bırakın.
  • Üzerinde biriken köpükleri alın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika düdüklü tencerede haşlayın.
  • Derince bir tavaya tereyağını alın ve yağ eridikten sonra arpacık soğanları ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş domatesi ekleyin ve kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinçleri ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
  • Son olarak 1 bardak haşlanmış nohudu, tuzunu ve karabiberini de ek edip güzelce karıştırın.
  • Bir fırın kabına aldığınız pirinçli karışımın üstüne haşlanmış etleri dizin.
  • Üzerine 3 su bardağı sıcak et suyunu gezdirin. Son olarak cherry domatesleri ikiye bölüp serpin.
  • Kekiği de serptikten sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve evvelce ısıtılmış 150 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
  • Süre sonunda fırın ısısını 180 dereceye yükseltin ve üzerini açıp 20 dakika daha pilav suyunu çekene kadar denetimli olarak pişirin.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!