Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi için Malzemeler
- 250 gr tel kadayıf
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Üzeri için;
- Toz antep fıstığı
- Kaymak
Fincanda Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
- Limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.
- Tel kadayıfı geniş bir kaseye alın ve tel tel ayırarak açın.
- Eritilmiş tereyağını kadayıfların üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
- Kıyılmış ceviz içini de kadayıf karışımına ekleyin ve harmanlayın.
- Fincanları yağlayın.
- Kadayıf karışımından küçük kesimler koparıp fincana yerleştirin, üzerine biraz ceviz serpin.
- Kadayıfları fincanın tabanına güzelce bastırarak yerleştirin ve üzerine biraz daha kadayıf ekleyip tekrar bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika üzeri altın rengini olana kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınızda sıcak kadayıfların üzerine soğuyan şerbeti dökün.
- Kadayıflar şerbeti çekip soğuduktan sonra, fincandan dikkatlice çıkarın.
- Fincanda Kadayıf Tatlısı servise hazır dilerseniz Üzerine toz antep fıstığı ve kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.