Yemek Tarifleri

Girit Kabağı Tava Mezesi Tarifi

Girit Kabağı Tava Mezesi Tarifi için Malzemeler

  • 4 adet Girit kabağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için:

  • Taze nane yahut dereotu

Girit Kabağı Tava Mezesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle girit kabaklarını uygunca yıkayın. Kabuklarını büsbütün soyabilir yahut alacalı olarak soyabilirsiniz. Kabakları yaklaşık yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Kabak dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki yüzünü de altın sarısı rengini alana kadar orta ateşte pişirin.
  • Kabaklar piştikten sonra, ince dilimlenmiş sarımsakları tavaya ekleyin. Sarımsakları kısa bir müddet kavurun.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Baharatlarla kabakları uygunca karıştırın.
  • Pişen kabakların üzerine limon suyunu gezdirin.
  • Tavayı ocaktan alın ve kabakları bir servis tabağına aktarın.
  • Üzerine ince doğranmış taze nane yahut dereotu serpin.
  • Girit kabağı tava mezesi servise hazır, sıcak yahut oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!