Girit Kabağı Tava Mezesi Tarifi için Malzemeler
- 4 adet Girit kabağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım limonun suyu
Üzeri için:
- Taze nane yahut dereotu
Girit Kabağı Tava Mezesi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle girit kabaklarını uygunca yıkayın. Kabuklarını büsbütün soyabilir yahut alacalı olarak soyabilirsiniz. Kabakları yaklaşık yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimleyin.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Kabak dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki yüzünü de altın sarısı rengini alana kadar orta ateşte pişirin.
- Kabaklar piştikten sonra, ince dilimlenmiş sarımsakları tavaya ekleyin. Sarımsakları kısa bir müddet kavurun.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Baharatlarla kabakları uygunca karıştırın.
- Pişen kabakların üzerine limon suyunu gezdirin.
- Tavayı ocaktan alın ve kabakları bir servis tabağına aktarın.
- Üzerine ince doğranmış taze nane yahut dereotu serpin.
- Girit kabağı tava mezesi servise hazır, sıcak yahut oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.