Yemek Tarifleri

Hibiskus Şerbeti Tarifi

Hibiskus Şerbeti Tarifi için Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru hibiskus çiçeği
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1-2 adet kabuk tarçın
  • 1 limonun suyu

Hibiskus Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Hibiskus Şerbeti için öncelikle kuru hibiskus çiçeklerini bir tencereye alın ve üzerine 4 su bardağı suyu ekleyin.
  • Tencereyi orta ateşte kaynatmaya başlayın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve hibiskus çiçeklerini 10-15 dakika demlemeye bırakın.
  • Demleme müddeti tamamlandığında, tencereye 1-2 adet kabuk tarçını ekleyin.
  • Tarçının tadının suya geçmesi için 5 dakika kadar daha kısık ateşte demlemeye devam edin.
  • Tarçın ekledikten sonra, şekerin büsbütün erimesi için karıştırın. Şeker ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
  • Şerbeti bir ince süzgeç ile süzün ve hibiskus çiçeklerini ve tarçını çıkarın.
  • Şerbetin içine limon suyunu ekleyin.
  • Şerbeti oda sıcaklığında soğutun, akabinde buzdolabına koyarak büsbütün soğumasını sağlayın.
  • Hibiskus Şerbeti servise hazır. Soğuyan şerbeti bardaklara dökün, üzerine buz küpleri ekleyin. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!