Yemek Tarifleri

İncaz Hoşafı Tarifi

İncaz Hoşafı Tarifi için Malzemeler

  • 500 gram kuru kırmızı erik
  • 6 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın

İncaz Hoşafı Nasıl Yapılır?

  • İncaz hoşafı için öncelikle kuru erikleri geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 1-2 saat bekletin.
  • Yumuşayan erikleri süzün ve pak bir tencereye aktarın.
  • Üzerine 6 su bardağı suyu ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra toz şekeri ekleyin. Şeker büsbütün eriyene kadar karıştırın.
  • Çubuk tarçını yahut karanfilleri ekleyin.
  • Eriklerin büsbütün yumuşaması için karışımı yaklaşık 30-40 dakika orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • İncaz Hoşafı servise hazır sıcak yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!