İncaz Hoşafı Tarifi için Malzemeler
- 500 gram kuru kırmızı erik
- 6 su bardağı su
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
İncaz Hoşafı Nasıl Yapılır?
- İncaz hoşafı için öncelikle kuru erikleri geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 1-2 saat bekletin.
- Yumuşayan erikleri süzün ve pak bir tencereye aktarın.
- Üzerine 6 su bardağı suyu ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra toz şekeri ekleyin. Şeker büsbütün eriyene kadar karıştırın.
- Çubuk tarçını yahut karanfilleri ekleyin.
- Eriklerin büsbütün yumuşaması için karışımı yaklaşık 30-40 dakika orta ateşte pişirmeye devam edin.
- İncaz Hoşafı servise hazır sıcak yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.