Yemek Tarifleri

Karnabahar Kavurması Tarifi

Karnabahar Kavurması Tarifi için Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Karnabahar Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük modüllere ayırın ve bol suyla güzelce yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
  • Soğanı soyup ince ince doğrayın.
  • Havuçu temizleyin, soyun ve ince dilimleyin.
  • Bir tavayı ısıtın ve sıvı yağı ekleyin. Yağ ısındıktan sonra doğranmış soğanı tavaya ek edin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Dilimlediğiniz havuçları ekleyin ve birkaç dakika sotelemeye devam edin. Akabinde salçayı ek edin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
  • Doğranmış karnabaharları tavaya ekleyin ve güzelce karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı suyu dökün ve karıştırın.
  • Tavanın kapağını kapatıp, karnabaharların yumuşaması için kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Karnabaharlar güzelce yumuşadıktan sonra kapağı açın ve fazla suyu buharlaştırarak karıştırarak kavurun.
  • Karnabahar kavurmanız servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!