Yemek Tarifleri

Kedidilli Profiterol Tarifi

Kedidilli Profiterol Tarifi için Malzemeler

  • 1 paket kedi lisanı bisküvisi

Krema İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 50 gram tereyağı

Çikolata Sosu İçin:

  • 100 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kedidilli Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Kreması için öncelikle bir tencereye süt, toz şeker ve yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırarak ısıtın.
  • Karışım ısındığında, un ekleyin ve daima karıştırarak pişirin. Kremanız kaynamaya başladığında vanilini ekleyin.
  • Tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Bitter çikolatayı küçük modüllere kırın ve bir kenara alın.
  • Süt ve tereyağını bir tencereye alın ve ısıtmaya başlayın.
  • Süt ısındığında, çikolatayı ekleyin ve büsbütün eriyene kadar karıştırın eridikten sonra sosu ocaktan alıp biraz soğutun.
  • Bir servis tabağına yahut tepsiye kedi lisanı bisküvilerini dizin.
  • Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve bir spatula ile yayın.
  • Üzerine tekrar bir kat kedi lisanı bisküvisi dizin.
  • Kalan kremayı da üzerine yayın.
  • Çikolata sosunu tatlının üzerine dökün, her yeri kaplamasına dikkat edin.
  • Tatlıyı buzdolabında en az 4-5 saat, tercihen bir gece soğutun.
  • Kedidilli Profiterol servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!