Kedidilli Profiterol Tarifi için Malzemeler
- 1 paket kedi lisanı bisküvisi
Krema İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 50 gram tereyağı
Çikolata Sosu İçin:
- 100 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kedidilli Profiterol Nasıl Yapılır?
- Kreması için öncelikle bir tencereye süt, toz şeker ve yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırarak ısıtın.
- Karışım ısındığında, un ekleyin ve daima karıştırarak pişirin. Kremanız kaynamaya başladığında vanilini ekleyin.
- Tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Bitter çikolatayı küçük modüllere kırın ve bir kenara alın.
- Süt ve tereyağını bir tencereye alın ve ısıtmaya başlayın.
- Süt ısındığında, çikolatayı ekleyin ve büsbütün eriyene kadar karıştırın eridikten sonra sosu ocaktan alıp biraz soğutun.
- Bir servis tabağına yahut tepsiye kedi lisanı bisküvilerini dizin.
- Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve bir spatula ile yayın.
- Üzerine tekrar bir kat kedi lisanı bisküvisi dizin.
- Kalan kremayı da üzerine yayın.
- Çikolata sosunu tatlının üzerine dökün, her yeri kaplamasına dikkat edin.
- Tatlıyı buzdolabında en az 4-5 saat, tercihen bir gece soğutun.
- Kedidilli Profiterol servise hazır. Afiyet olsun.