Kıymalı Şehriye Tarifi için Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı et suyu yahut su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Taze doğranmış maydanoz yahut dereotu
Kıymalı Şehriye Nasıl Yapılır?
- Kıymalı Şehriye tanımı için öncelikle sıvı yağı bir tencerede ısıtın akabinde ince doğradığınız oğanı ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve etin suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kıyma yeterlice piştikten sonra üzerine biberleri ekleyin ve 5 dakika kadar kavurmaya devam edin.
- Küp doğranmış domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Karışımı 2-3 dakika daha kavurun.
- Şehriyeleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
- Et suyunu yahut suyu, kekik, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
- Karışımı kaynamaya bırakın, akabinde kısık ateşte şehriyeler ve kıyma büsbütün pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
- Ocaktan almadan evvel incedoğranmış maydanoz yahut dereotu serpiştirerek karıştırabilirsiniz.
- Kıymalı Şehriye servise hazır. Afiyet olsun.