Yemek Tarifleri

Kıymalı Şehriye Tarifi

Kıymalı Şehriye Tarifi için Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı et suyu yahut su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Taze doğranmış maydanoz yahut dereotu

Kıymalı Şehriye Nasıl Yapılır?

  • Kıymalı Şehriye tanımı için öncelikle sıvı yağı bir tencerede ısıtın akabinde ince doğradığınız oğanı ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve etin suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kıyma yeterlice piştikten sonra üzerine biberleri ekleyin ve 5 dakika kadar kavurmaya devam edin.
  • Küp doğranmış domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Karışımı 2-3 dakika daha kavurun.
  • Şehriyeleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  • Et suyunu yahut suyu, kekik, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımı kaynamaya bırakın, akabinde kısık ateşte şehriyeler ve kıyma büsbütün pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Ocaktan almadan evvel incedoğranmış maydanoz yahut dereotu serpiştirerek karıştırabilirsiniz.
  • Kıymalı Şehriye servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!