Yemek Tarifleri

Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi

Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi için Malzemeler

  • 10-12 adet kuru patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Kuru Patlıcan Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Kuru patlıcan kavurması için öncelikle kuru patlıcanları bol su ile güzelce yıkayın ve sıcak suya batırarak yaklaşık 1 saat bekletin. Patlıcanlar yumuşayınca süzün ve fazla suyunu sıkın ve doğrayın.
  • Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sotelediğiniz soğanların üzerine doğranmış kuru patlıcanları ekleyin. Karıştırarak 5-7 dakika kavurun.
  • Doğranmış domatesleri ve ezilmiş sarımsakları tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ek ederek karıştırın. Üzerine sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Kuru patlıcan kavurması servise hazır. Ocaktan alıp sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!