Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi için Malzemeler
- 10-12 adet kuru patlıcan
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıcak su
Kuru Patlıcan Kavurması Nasıl Yapılır?
- Kuru patlıcan kavurması için öncelikle kuru patlıcanları bol su ile güzelce yıkayın ve sıcak suya batırarak yaklaşık 1 saat bekletin. Patlıcanlar yumuşayınca süzün ve fazla suyunu sıkın ve doğrayın.
- Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Sotelediğiniz soğanların üzerine doğranmış kuru patlıcanları ekleyin. Karıştırarak 5-7 dakika kavurun.
- Doğranmış domatesleri ve ezilmiş sarımsakları tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ek ederek karıştırın. Üzerine sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Kuru patlıcan kavurması servise hazır. Ocaktan alıp sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.