Yemek Tarifleri

Kuru Üzüm Reçeli Tarifi

Kuru Üzüm Reçeli Tarifi için Malzemeler

  • 300 gram kuru üzüm
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4-5 adet karanfil

Kuru Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Kuru üzüm reçeli için öncelikle kuru üzümleri bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Üzümleri yaklaşık 1-2 saat bekletin ki şişsin. Daha sonra suyunu süzün.
  • Üzümleri bir tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin. Orta ateşte kaynatın. Üzümler düzgünce şişene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Şeker ve limon suyunu ekleyin. Şeker büsbütün eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Şeker eridikten sonra kısık ateşte, reçel kıvamına gelene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Eğer tarçın ve karanfil kullanacaksanız, bu kademede ekleyin. Ayrıyeten limon tuzunu da ekleyebilirsiniz, bu reçelin daha uzun müddet dayanmasını sağlar ve rengini korur.
  • Reçelin kıvamını test etmek için bir tabak yahut küçük bir çay tabağını dondurucuya koyun. Reçelden bir damla alıp soğuyan tabağa koyun. Birkaç saniye bekledikten sonra, damlanın kıvamını denetim edin. Reçel kaşığın ucundan akmıyorsa kıvamı tutmuş demektir.
  • Reçeliniz kıvama geldikten sonra ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin. Pak, kuru kavanozlara sıcak olarak doldurun ve kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
  • Kuru üzüm reçeli servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!