Yemek Tarifleri

Mantar Graten Tarifi

Mantar Graten Tarifi için Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük soğan, ince doğranmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Taze kekik yahut kekik

Mantar Graten Nasıl Yapılır?

  • Mantar graten tanımı için öncelikle mantarları dörde bölün.
  • Yağsız ve ısınmış bir tencerede mantarları yeterlice kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Mantarlar suyunu çekince tereyağını ekleyin.
  • Üzerine ezilmiş sarımsağı ek edin ve güzelce kavurun.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin. Unu kavurun, mis üzere bir koku yayılana kadar pişirin.
  • Soğuk sütü azar azar ekleyin ve daima karıştırarak kıvamın akışkan olmasını sağlayın. Gerekirse süt ölçüsünü artırıp azaltabilirsiniz.
  • Sos kıvam aldığında baharatları ekleyin.
  • Hazırladığınız beşamel sosu mantar karışımına ekleyin ve karıştırın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirİ ve parmesan peyniri serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında, kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirin.
  • Mantar graten servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!