Pamuk Tarlası Tatlısı Tarifi için Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı su
- 1 su bardağı un
- 1 kahve fincanı su
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
Krema İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 poşet krem şanti
Islatmak İçin:
- 1.5 su bardağı süt
Pamuk Tarlası Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Pamuk Tarlası Tatlısı için öncelikle yumurtaları ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Mikserle, karışımın rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve suy ekleyip karıştırın.
- Un, buğday nişastası, vanilya ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırın. Kuru gereçleri sıvı karışıma eleyerek ekleyin ve yeterlice karıştırın.
- Karışımı yağlanmış yahut fırın kağıdı serilmiş kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kekin piştiğini denetim etmek için bir kürdan yahut bıçak batırıp çıkardığınızda pak çıkması gerekir.
- Pişen keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Kreması için sütü, toz şeker, un ve buğday nişastasını bir tencereye alın. Karışımı daima karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Kremanız yoğunlaştığında ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Karıştırarak soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayın. Paketin üzerindeki talimatlara nazaran süt ile çırpın ve yoğunlaşmasını sağlayın.
- Soğuyan kremaya hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve düzgünce karıştırın.
- Soğuyan kekinizi 1.5 su bardağı süt ile ıslatın. Sütü kekin üzerine eşit halde dökün.
- Islanmış kekin üzerine hazırladığınız kremayı yayarak düzgün bir formda yayın.
- Tatlınızı buzdolabında en az 2 saat soğutun. Kremanın tam olarak yerleşmesini ve kekin lezzetinin oturmasını sağlar.
- Pamuk Tarlası Tatlısı servis hazır. Üzerine ceviz, fındık yahut meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.