Paşa Kebabı Tarifi için Malzemeler
- 400 gr kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet soğan
- 1 kg patlıcan
- 250 gr çarliston biber
- 500 gr domates
- 250 gr mantar
- 250 gr taze kaşar
- 100 ml fındık yağı
Paşa Kebabı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın ve derin bir tencereye fındık yağını ekleyip üzerine kuşbaşı doğranmış etler ile soğanı ek edip pişirmeye başlayın.
- Başka yandan patlıcanları kuşbaşı biçiminde doğrayın, tuzlu suda bekletip acısını aldıktan sonra fındık yağında kızartın.
- Kare bir borcama pişen etleri ek edip üzerine kızaran patlıcanları ekleyin.
- Patlıcanların üzerine kızarttığınız biberleri, haşladığınız domates ve mantarları da ek edin. En üst kısmına ise rendelenmiş taze kaşarı serpiştirin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan paşa kebabı servise hazır. Afiyet olsun.