Yemek Tarifleri

Paşa Kebabı Tarifi

Paşa Kebabı Tarifi için Malzemeler

  • 400 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 1 kg patlıcan
  • 250 gr çarliston biber
  • 500 gr domates
  • 250 gr mantar
  • 250 gr taze kaşar
  • 100 ml fındık yağı

Paşa Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın ve derin bir tencereye fındık yağını ekleyip üzerine kuşbaşı doğranmış etler ile soğanı ek edip pişirmeye başlayın.
  • Başka yandan patlıcanları kuşbaşı biçiminde doğrayın, tuzlu suda bekletip acısını aldıktan sonra fındık yağında kızartın.
  • Kare bir borcama pişen etleri ek edip üzerine kızaran patlıcanları ekleyin.
  • Patlıcanların üzerine kızarttığınız biberleri, haşladığınız domates ve mantarları da ek edin. En üst kısmına ise rendelenmiş taze kaşarı serpiştirin.
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan paşa kebabı servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!