Yemek Tarifleri

Patates Halkası Tarifi

Patates Halkası Tarifi için Malzemeler

  • 4-5 adet orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı paprika
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Sıvı yağ

Patates Halkası Nasıl Yapılır?

  • Patates halkası için öncelikle patatesleri soyun ve düzgünce yıkayın.
  • Patatesleri halkalar halinde kesin. Halkaların kalınlığı yaklaşık 1 cm olmalıdır. Kalınlık patates halkalarının çıtır çıtır olması için kıymetlidir.
  • Patates halkalarını tuzlu su kaynayana kadar yaklaşık 5-7 dakika haşlayın.
  • Haşladıktan sonra suyu süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Paneleme için üç farklı tabak hazırlayın.
  • Birinci tabağa un, tuz, karabiber, paprika ve kekik koyun ve karıştırın.
  • İkinci tabağa yumurtaları kırın ve çırpın.
  • Üçüncü tabağa galeta unu koyun.
  • Patates halkalarını evvel un karışımına bulayın, akabinde yumurtaya batırın ve son olarak galeta ununa bulayın. Her tarafının güzelce kaplandığından emin olun.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.
  • Patates halkalarını dikkatlice sıcak yağa koyun. Her iki tarafını da altın rengini alana kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın.
  • Kızaran patates halkalarını kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını çektirin.
  • Patates halkaları servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!