Patlıcan Sündürme Tarifi için Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcanı
- 1 tutam tuz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patlıcan Sündürme Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ortadan uzunlamasına ikiye bölüp, bıçakla derin çizikler atın. Akabinde, iç kısımlarını açıp tuz serpin ve üzerine zeytinyağı gezdirip yeterlice ovun.
- Patlıcanları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarıp yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan patlıcanları sıcak olarak bir kaşık yardımıyla oyup, etlerini bir kaseye aktarın. Patlıcanların üzerine ince doğranmış ceviz, kıyılmış maydanoz, biber salçası, kekik, sarımsak tozu, zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin, akabinde çatalla karıştırarak ezin.
- Bu karışımı tekrar patlıcanların içine doldurun ve üzerine kalan kaşar peynirlerini serpiştirin.
- Patlıcanları tekrar fırına verin ve üstündeki peynirler eriyip, hoş bir renk alana kadar pişirin.
- Fırından çıkan patlıcan sündürme yemeğini sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.