Pleskavitsa Tarifi için Malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 1 sadet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay bardağı soda
- 1 dilim bayat ekmek ya da 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
Pleskavitsa Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmeği ufalayın yahut galeta ununu kullanın.
- Kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, tatlı kırmızı biber, kekik ve ekmek kırıntılarını büyük bir kasede karıştırın.
- Karışıma soda ekleyin ve düzgünce yoğurun.
- Karışımı 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, köfte halinde yuvarlayın. Elinizle yavaşça bastırarak ince köfteler oluşturun.
- Izgara yahut tavayı evvelce ısıtın. Köfteleri ızgara yahut tavada her iki tarafını da yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
- Pleskavitsa servise hazır. Afiyet olsun.