Yemek Tarifleri

Pleskavitsa Tarifi

Pleskavitsa Tarifi için Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 sadet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 dilim bayat ekmek ya da 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta

Pleskavitsa Nasıl Yapılır?

  • Bayat ekmeği ufalayın yahut galeta ununu kullanın.
  • Kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, tatlı kırmızı biber, kekik ve ekmek kırıntılarını büyük bir kasede karıştırın.
  • Karışıma soda ekleyin ve düzgünce yoğurun.
  • Karışımı 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, köfte halinde yuvarlayın. Elinizle yavaşça bastırarak ince köfteler oluşturun.
  • Izgara yahut tavayı evvelce ısıtın. Köfteleri ızgara yahut tavada her iki tarafını da yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
  • Pleskavitsa servise hazır. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!