Yemek Tarifleri

Pollo Al Ajillo Tarifi

Pollo Al Ajillo Tarifi için Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk, kesimlere bölünmüş
  • 10-12 diş sarımsak, kabukları soyulmuş ve ezilmiş
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1-2 kol taze kekik yahut biberiye
  • 1 limon suyu
  • Yarım su bardağı su

Pollo Al Ajillo Nasıl Yapılır?

  • Pollo al ajillo tanımı için öncelikle modüllere ayırdığınız tavukları tuz ve karabiber ile düzgünce ovun. Şayet vaktiniz varsa, bu süreci bir müddet marine ederek daha lezzetli hale
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları ekleyin ve düşük ateşte, yavaşça kahverengileşene kadar soteleyin. Sarımsakların yanmamasına dikkat edin, aksi takdirde acı bir tat verebilir.
  • Sarımsaklar sotelendikten sonra tavuk kesimlerini ekleyin. Tavukları her iki tarafı da altın rengi olana kadar, yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
  • Tatlı kırmızı biber, kekik, taze kekik yahut biberiye ekleyin. Tavuk suyunu tavaya dökün. Karıştırın ve sıvı kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Tavuğun düzgünce pişmesi için kısık ateşte 20-30 dakika kadar pişirin. Tavuklar yeterlice pişmeli ve içleri büsbütün pişmiş olmalıdır. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz.
  • Pollo al ajillo servis hazır, tavukları bir servis tabağına alın. Üzerine biraz limon suyu sıkabilirsiniz. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!