Pollo Al Ajillo Tarifi için Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk, kesimlere bölünmüş
- 10-12 diş sarımsak, kabukları soyulmuş ve ezilmiş
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1-2 kol taze kekik yahut biberiye
- 1 limon suyu
- Yarım su bardağı su
Pollo Al Ajillo Nasıl Yapılır?
- Pollo al ajillo tanımı için öncelikle modüllere ayırdığınız tavukları tuz ve karabiber ile düzgünce ovun. Şayet vaktiniz varsa, bu süreci bir müddet marine ederek daha lezzetli hale
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları ekleyin ve düşük ateşte, yavaşça kahverengileşene kadar soteleyin. Sarımsakların yanmamasına dikkat edin, aksi takdirde acı bir tat verebilir.
- Sarımsaklar sotelendikten sonra tavuk kesimlerini ekleyin. Tavukları her iki tarafı da altın rengi olana kadar, yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
- Tatlı kırmızı biber, kekik, taze kekik yahut biberiye ekleyin. Tavuk suyunu tavaya dökün. Karıştırın ve sıvı kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Tavuğun düzgünce pişmesi için kısık ateşte 20-30 dakika kadar pişirin. Tavuklar yeterlice pişmeli ve içleri büsbütün pişmiş olmalıdır. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz.
- Pollo al ajillo servis hazır, tavukları bir servis tabağına alın. Üzerine biraz limon suyu sıkabilirsiniz. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.