Yemek Tarifleri

Pulpo A La Gallega Tarifi

Pulpo A La Gallega Tarifi için Malzemeler

  • 1 bütün ahtapot
  • 2-3 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı tatlı paprika (kırmızı biber tozu)
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • İri deniz tuzu

Pulpo A La Gallega Nasıl Yapılır?

  • Pulpo a la gallega tanımı için öncelikle ahtapotu soğuk su altında güzelce yıkayın.
  • Büyük bir tencereye çokça su koyup kaynatın. Kaynayan suya defne yapraklarını ve deniz tuzunu ekleyin.
  • Su kaynamaya başladıktan sonra, ahtapotu dikkatlice tencereye batırıp çıkarın, üç defa yapın. Bu süreç ahtapotun yumuşamasına ve sertleşmemesine yardımcı olur.
  • Ahtapotu büsbütün suya batırın ve yaklaşık 45-60 dakika kısık ateşte pişirin. Pişirme müddeti ahtapotun boyutuna ve tazeliğine nazaran değişebilir.
  • Ahtapotun pişip pişmediğini denetim etmek için bir çatal yahut şiş ile delip bakın.
  • Ahtapotu tencereden çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Dilimler halinde keserek servis tabağına yahut ahşap bir kesme tahtasına yerleştirin.
  • Ahtapotun üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
  • Tatlı paprika ve iri deniz tuzu serpin.
  • Pulpo a la gallega servise hazır. İsteğe bağlı olarak, biraz daha defne yaprağı yahut limon suyu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!