Saray Çorbası Tarifi için Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet havuç
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 limon suyu
- Taze nane yahut dereotu
Saray Çorbası Nasıl Yapılır?
- Saray çorbası için öncelikle tavuğu bir tencereye koyun ve havuçları soyup ikiye bölerek tavukların üzerine ekleyin.
- Üzerine tane tane karabiber serpin ve defne yaprağını da ek edin. Bir litre su ile haşlayın.
- Haşlanmış malzemeyi süzgece alarak suyunu ayırın.
- Tavuk etini küçük modüller halinde doğrayın. Tavuk suyunu tencereye dökün ve toplamda 6 su bardağı olacak biçimde eksik kalan ölçüsü olağan su ile tamamlayın.
- Ayrı bir kapta terbiyeyi hazırlamak için yumurta sarısı, un, limon suyu ve yoğurdu çırpın.
- Tavuk suyundan bir bardak alıp terbiyeye ekleyin, uygunca karıştırın ve akabinde bu karışımı tencereye dökün. Karışım kaynayana kadar daima karıştırın.
- Çorba kaynadığında tavuk etini ve tuzu ekleyin, 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.
- Saray çorbası servise hazır. Servis ederken isteğe bağlı olarak üzerine tereyağlı kırmızı toz biber gezdirebilirsiniz.