Yemek Tarifleri

Saray Çorbası Tarifi

Saray Çorbası Tarifi için Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 limon suyu
  • Taze nane yahut dereotu

Saray Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Saray çorbası için öncelikle tavuğu bir tencereye koyun ve havuçları soyup ikiye bölerek tavukların üzerine ekleyin.
  • Üzerine tane tane karabiber serpin ve defne yaprağını da ek edin. Bir litre su ile haşlayın.
  • Haşlanmış malzemeyi süzgece alarak suyunu ayırın.
  • Tavuk etini küçük modüller halinde doğrayın. Tavuk suyunu tencereye dökün ve toplamda 6 su bardağı olacak biçimde eksik kalan ölçüsü olağan su ile tamamlayın.
  • Ayrı bir kapta terbiyeyi hazırlamak için yumurta sarısı, un, limon suyu ve yoğurdu çırpın.
  • Tavuk suyundan bir bardak alıp terbiyeye ekleyin, uygunca karıştırın ve akabinde bu karışımı tencereye dökün. Karışım kaynayana kadar daima karıştırın.
  • Çorba kaynadığında tavuk etini ve tuzu ekleyin, 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.
  • Saray çorbası servise hazır. Servis ederken isteğe bağlı olarak üzerine tereyağlı kırmızı toz biber gezdirebilirsiniz.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!