Yemek Tarifleri

Şeftalili Gevrek Tarifi

Şeftalili Gevrek Tarifi için Malzemeler

  • 4-5 adet olgun şeftali
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Gevrek İçin:

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam tarçın

Şeftalili Gevrek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeftalileri yarım ay halinde doğrayın ve büyük bir kaseye alın.
  • Üzerine toz şeker, limon suyu ve mısır nişastası ekleyin. Karıştırarak şeftalilerin güzelce karışmasını sağlayın.
  • Şeftali karışımını bir fırın kabına dökün.
  • Gevrek Karışımı için un, esmer şeker, tereyağı, yulaf ezmesi, tuz ve tarçını bir kaseye alın.
  • Ellerinizle yahut bir hamur karıştırıcı ile tereyağını un karışımına yedirin, karışım ufalanmış ve kırıntılı bir dokuya gelene kadar yoğurun.
  • Gevrek karışımını şeftali karışımının üzerine eşit bir formda serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üst kısım altın rengini alana kadar ve şeftali karışımı kabarıp köpürene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan şeftalili gevrek sdervise hazır. Ilık yahut soğuk servis edebilirsiniz.
  • Yanında bir top vanilyalı dondurma yahut çırpılmış krema ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!