Yemek Tarifleri

Szechuan Tavuğu Tarifi

Szechuan Tavuğu Tarifi için Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Sos İçin:

  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi yahut elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı Şili sosu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı Szechuan biberi (kurutulmuş kırmızı biber)
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı

Üzerine:

  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 4 kısım taze soğan
  • Susam

Szechuan Tavuğu Nasıl Yapılır?

  • Szechuan Tavuğu için öncelikle tavuk göğsünü küpler halinde doğrayıp bir kaseye alın.
  • Üzerine mısır nişastasını ekleyin ve tavukları nişastaya bulayın.
  • Büyük bir tavada yahut wok’ta sıvı yağı ısıtın.
  • Tavukları ekleyin ve altın rengi alana kadar, yaklaşık 5-7 dakika kızartın.
  • Kızaran tavukları kağıt havlu serili bir tabağa alın.
  • Aynı tavada, fazla yağı süzün. Kalan yağda, rendelenmiş zencefili ve ezilmiş sarımsağı kavurun.
  • Soya sosu, pirinç sirkesi, Şili sosu, şeker, bal ve Szechuan biberini ekleyin ve sosu kaynamaya bırakın.
  • Kızarmış tavukları sosun içine ekleyin ve yeterlice karıştırarak tavukların sosla kaplanmasını sağlayın.
  • Kırmızı ve yeşil biberleri eşit büyüklüklerde doğrayıp ekleyin.
  • Biberler biraz yumuşayana kadar pişirin.
  • Szechuan Tavuğu servis tabağına alın ve üzerine doğranmış taze soğanları serpin. Dilersenizüzerine biraz susam da ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elife

Küçük insanların gururu büyük olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Kopyalama..!